پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114514
منطقه فسيلي شهر باباحيدر نيازمند حفاظت
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 832

 


به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار،سرپرست گروه کاوشگري منطقه باباحيدر گفت: اين منطقه يکي از غني ترين مناطق فسيلي کشور است و در آخرين مطالعات صورت گرفته گونه هاي فسيل ماهي، حشرات، مهره داران و گياه در آن کشف شده است.
منطقه فسيلي شناسايي شده در شهر بابا حيدر چهار هزار هکتار وسعت دارد و بيشتر فسيل هاي اين منطقه حيواني و از نوع آبزيان، ماهيان و لاک پشت است.
محمد علي جعفريان افزود: تازه ترين بررسي ها نشان مي دهد که فسيل هاي شناسايي شده در اين منطقه به 65 ميليون سال پيش برمي گردد؛ اين کشف نشان مي دهد که 80 درصد گونه هاي جانوري در منطقه باباحيدر شهرستان فارسان به ناحيه ولگاي ايتاليا شباهت دارد.
وي با اشاره به اين که فسيل هاي شناسايي شده به دوره سوم زمين شناسي (ائوسن مياني) تعلق دارد، افزود: در اين دوره، منطقه باباحيدر دريايي بزرگ با عمق متوسط بوده و فسيل هاي زيادي در آن کشف و از طريق دلتا وارد دريا شده و وجود رسوب آب هاي شيرين در اين منطقه سبب حفاظت از اين فسيل ها شده است.
اين کارشناس زمين شناسايي گفت: نيمي از ماهيان استخواني کشف شده مانند مارماهي، نيزه ماهي و حلوا ماهي براي نخستين بار در مناطق ساحلي اين ناحيه رشد کرده اند.
نکته قابل توجه درباره فسيل هاي ماهي کشف شده در منطقه باباحيدر اين است که به دليل اکسيده نشدن محيط، بسياري از اين فسيل ها پس از گذشت ميليون ها سال حالت اوليه خود را حفظ کرده اند.
آقاي جعفريان افزود: بقاياي بسياري از اين گونه ها به دليل شباهت با فسيل هاي ناحيه ولگاي ايتاليا براي تحقيقات بيشتر به اين کشور فرستاده شده است؛ هم اکنون 30 گونه ماهي استخواني از 21 خانواده و 6 راسته در ناحيه باباحيدر شناسايي شده است.
عضو هيات علمي دانشکده زمين شناسي دانشگاه شهرکرد هم گفت: در منطقه فسيلي باباحيدر براي نخستين بار قطعاتي از گياه اکاليپتوس بدست آمده که قدمت آن به 62 ميليون سال پيش برمي گردد و تا پيش از اين در هيچ دوره اي اثري از اين گياه يافت نشده است.
به گفته دکتر داووديان با توجه به اين که اين گياه متعلق به نيم کره جنوبي است نشان دهنده ارتباط ايران با اين نيمکره در 62 ميليون سال پيش است؛ همچنين منطقه باباحيدر در شهرستان فارسان ورودي رودخانه اي بوده که درکنار آن جنگل هاي اکاليپتوس رشد کرده اند و برگ اين درختان به ميان رودخانه ريخته شده و بقاياي آن در ميان رسوب دريا تا به امروز باقي مانده است.
کارشناس حفاظت از محيط زيست چهارمحال و بختياري هم با اشاره به اينکه يکي از راهکارهاي حفظ فسيل انتقال آنها به محيطي امن است، گفت: به دليل جابجايي هاي غير اصولي و نگهداري اين فسيل ها در شرايط نامناسب احتمال تخريب آن ها وجود دارد.
دکتر عليمحمدي افزود: با وجود اين که منطقه باباحيدر سال گذشته به عنوان منطقه ملي فسيلي شناسايي شده بود اما متأسفانه هيچ توجهي براي ساماندهي و بررسي علمي آنها انجام نشده است.
مديرکل حفاظت از محيط زيست چهارمحال و بختياري هم گفت: در حال حاضر طرح ارتقاي منطقه فسيلي سپيدانه باباحيدر به منطقه حفاظت شده ملي به شوراي عالي محيط زيست کشور ارائه شده است.
سعيد يوسف پور افزود: در اين طرح مکان هايي که فسيل هاي موجود در آن قدمت تاريخي دارند به منطقه حفاظت شده تبديل مي شوند و در اختيار حفاظت محيط زيست قرار مي گيرند؛ طرحي که از نابودي فسيل هاي اين منطقه جلوگيري مي کند.
وي افزود: در صورت موافقت شوراي عالي حفاظت محيط زيست کشور و تخصيص بودجه، اين طرح تا پايان سال 93 در چهارمحال و بختياري اجرا مي شود؛ طرحي که با اجراي آن 15 هزار هکتار از ذخاير زيست محيطي در منطقه بابا حيدر از توابع شهرستان فارسان شناسايي و حفظ مي شوند.
معاون يگان حفاظت از محيط زيست چهارمحال و بختياري هم گفت: اداره کل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري برنامه هايي نظير بازگرداندن فسيل ها از ايتاليا، بازسازي منطقه باباحيدر، جمع آوري تکه هاي فسيل و ساخت موزه فسيل شناسايي در اين منطقه را آغاز کرده است.
شهرام احمدي افزود: تمامي فسيل هاي کشف شده پس از تحقيقات و کد گذاري در اين موزه نگهداري مي شوند.
شهر بابا حيدر از توابع فارسان در فاصله 45کيلومتري مرکز چهارمحال و بختياري قرار دارد.

منبع:واحد مرکزي خبر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html